Detektivmysterie på museet 10-13 år

199 DKK

Mysteriet er udfordrende og børnene skal bruge logik, kundskab i historie, geografi, matematik og tekstforståelse.

Børnene får udleveret et lille faktahæfte, der medfølger i produktet, som hjælp til at løse gåderne.

Læs handlingen her …

Varenummer (SKU): mysterie-paa-museet 9-13 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Handlingen i Detektiverne på museet

Et rigtig udfordrende og spændende mysterium for børn i alderen 9-13 år. Mysteriet foregår på et museum, hvor en egyptisk udstilling skal åbnes.

Men en uvurderlig buste af Dronning Nefertiti er forsvundet!

Museums-inspektør Jensen tror ikke på, at det er et tyveri, men i stedet er det et ældgammelt mysterium – de gamle farao objekter råder over mystiske kræfter!

Børnene leger detektiver, der skal redde udstillingen og løse mysteriet! I produktet indgår alt, hvad der skal bruges for at gennemføre mysteriet (med undtagelse af lidt gavebånd og en kuglepen), der skal også bruge en computer, tablet eller en mobiltelefon, da mysteriet begyndes og afsluttes med nogle korte film.

Der skal løses otte finurlige gåder for at finde frem til et kodeord, der skal bruges for at busten af dronning Nefertiti vil vise sig igen. Mysteriet kan løses f.eks. siddende ved et bord, men er meget sjovere, hvis du lader børnene lede efter de forskellige gåder (=pladser på museet) på et kort. Mysteriet kan udspilles både indenfor og udenfor.

Mysteriet udfordrer fantasien og børnene skal bruge logik, geografi, kundskab i historie, tekstforståelseog matematik. Der udleveres et lille faktahæfte, der medfølger i produktet,der hjælper til at løse gåderne.

Mysteriet slutter med at Nefertiti rigeligt belønner dem, der hilser hende som man bør, og hun giver ledetråd til, hvor belønningen er gemt – måske er det en idé at afslutte med en lille gave, eller skål snacks, til detektiverne?

Mysteriet tager ca. 1 time at gennemføre.

Sådan begynder Detektivmysteriet

Sværhedsgrad på Detektivmysteriet 10-13 år

Mysteriet er udfordrende på mange måder for børnene, afhængigt af interesser, alder og hvad de har gennemgået i skolen.

Mysteriet blander logik, tekstforståelse, matematik og almen viden. Det er muligt at løse hele mysteriet uden, at løsning af alle gåder, eller hvis en gåde er løst forkert.

Til sidst handler det om at samle et ord med de bogstaver man har samlet, men ordet passer også ind i en sammenhæng, så det sidste punkt er enkelt og logisk, så de fleste kan finde den rigtige løsning.